Kunstmaler Heidi Ødegaard f. 1967 – Lokal frittstående kunstner fra Lørenskog på Romerike. 

I de tidlige årene, påvirket av min kunstner morfar som videre utdannet seg i Tyskland, og også min mor som gikk på Granum kunstskole i Oslo, ble jeg inspirert til å selv drive med kunst.

Begynte å male olje på lerret i 1999 etter en studietur i det klassiske Europa, selvstudier. 

Startet så i lære hos Marianne Blankenberg fra Kragerø, og gikk der frem til 2013, hvor jeg lærte grunnleggende teknikker med olje på lerret.

Begynte så på Ekely kunstskole i Oslo, og fortsatte i lære hos Marianne Blankenberg, og også Fritjof Hoel.

Jeg tolker og blir inspirert av bl.a. romantiske, abstrakte, impresjonistiske malerier og stilleben. Jeg liker også å uttrykke godhet, varme, kjærlighet, samhold og glede for de som opplever å se mine malerier.       

Diverse separatutstillinger bl.a. på Galleri Albin Art, Smia Galleri i Oslo samt høstutstillingen på Lørenskog i regi Lions.

Har utstilling på Lillestrøm Galleri på Lillestrøm Torv, kunstnerdrevet galleri. 

Min utstilling «Fanget av øyeblikket» er under produksjon og tar for seg forskjellige øyeblikk på 40-tallet, som jeg er inspirert og påvirket av. Da primært med tanke på det sosiale liv og kropp språk. 

Invitert til biennalen 2019 i Venzia, The Body Language.

Valgt ut som 1 av 2 kunstnere beskrevet i et eksamensprosjekt » Landart» ved Oslo Met. Universitet våren 2019. Maleriet Stemning - 19 ble benyttet.

Jeg har tidligere hatt en del separatutstillinger og også kollektivutstillinger bl.a. på Galleri Albin Art, Galleri Smia, Galleri Englagård, Galleri Overens cafe i Asker, høstutstillingen på Kjenn, vårutstillingen på Nittedal og Bygdøy Lions for å nevne noen.

Stemning - 19