Kunstmaler Heidi Ødegaard f. 1967 – Lokal frittstående kunstner fra Lørenskog på Romerike. 

I de tidlige årene, påvirket av min kunstner morfar som utdannet til kunstner i Tyskland, og også min mor som gikk på Granum kunstskole i Oslo, ble jeg inspirert til å selv drive med kunst.

Begynte å male olje på lerret i 1999 etter en studietur i det klassiske Europa, selvstudier. 

Startet så i lære hos Marianne Blankenberg fra Kragerø, og gikk der frem til 2013, hvor jeg lærte grunnleggende teknikker med olje på lerret.

Begynte så på Ekely kunstskole i Oslo, og fortsatte i lære hos Marianne Blankenberg, og også Fritjof Hoel.

Jeg tolker og blir inspirert av bl.a. romantiske, abstrakte, impresjonistiske malerier og stilleben. Jeg liker også å uttrykke godhet, varme, kjærlighet, samhold og glede for de som opplever å se mine malerier.       

Diverse separatutstillinger bl.a. på Galleri Albin Art, Smia Galleri i Oslo samt høstutstillingen på Lørenskog i regi Lions.

Har atelier på Fredheim, annen etasje i Losbyveien på Lørenskog utenfor Oslo.

Min utstilling «Fanget av øyeblikket» er under produksjon og tar for seg forskjellige øyeblikk på 40-tallet, som jeg er inspirert og påvirket av. Da primært med tanke på det sosiale liv og kropp språk. 

Jeg har tidligere hatt en del separatutstillinger og også kollektivutstillinger bl.a. på Galleri Albin Art, Galleri Smia, Galleri Englagård, Galleri Overens cafe i Asker, høstutstillingen på Kjenn, vårutstillingen på Nittedal og Bygdøy Lion for å nevne noen.